lördag 1 februari 2014

Nära, närmare, närmast

I dagarna två har vi varit till Ewa J och tränat.
Då snötäcket är lite tjockt har vi spenderat rätt mycket tid åt närarbete i fårboxen. Det är ändå rätt otroligt vad man kan göra i en liten box. Vet inte, men tror inte den är större än ca 6-8 kvadrat och vi har lyckats träna både hämt, flankering, fösning, drivning och delning. Allt i miniformat förstås.

Jossan är en hejare på närarbete. Vad sägs om detta!?

 
Närmare än så här kan man väl knappast komma, ha,ha,ha

I går kom hon dessutom på den briljanta idén att klättra över ryggarna för att ta sig till andra sidan. Vi blev rätt överraskad när hon plötsligt bara hoppade upp. Men så är hon inte riktigt som skolboken säger, hi,hi


Här har hon koll på en tacka i motsatt hörn.
 
 

Och i dag var hon inte sen med att ta till gårdagens lärdom.

Kan man inte komma under dom så måste man gå över dom!
(Moraträsk låt "Tigerjakt)
 
Ha , ha vad tror hon att hon är egentligen? En kelpie!! Det komiska i det hela är att vi just tränar hos en sådan. Och han ville inte upp på någon rygg. Men krälade gärna under. Tyvärr blev det hans fall i går, då han troligen blev trampad på och var lite för öm i dag för att delta. Synd, för han gjorde ett fint jobb igår och det skulle ha varit roligt att utveckla det.

En som överraskade med både lugn självbehärskning och mod var lilla Gemma. Hon hade inga bekymmer med att slingra sig runt tackorna i det trånga utrymmet.


Tack Ewa, för två roliga dagar och hoppas Brik blir snabbt bra igen. Otur hade han, grabben, men jag antar det inte bekymrar honom nämnvärt.



1 kommentar:

  1. Det var riktigt roligt att se dina hundar jobba i boxen. Jovi visste jag att hon skulle inte gå av för hackor. Däremot Gemma blev en riktig trevlig upplevelse. Hon har utvecklats till en säker och målmedveten dam och gjorde ett super jobb i närarbetet.
    Birk får ta privat lektion av Jovi nästa gång så att han slipper få vassa fårklövar på sig. Han ömmar inte något mer.
    Riktigt trevlig och givande träning hade vi :-)

    SvaraRadera