onsdag 19 februari 2014

Snö och is - inga hinder

Ledig vecka igen och då står naturligtvis hundträning överst på schemat. Har sett massor med bilder på bloggar och annat där det tränas för fullt på barmark. Den turen har dock inte vi.
Än ligger snön och isen envist kvar.

 
 Som tur är har Ewa i grannstaden lite bättre förhållanden. Dock inga stora ytor men gott nog för att öva grunder och div klurigheter på.

 
Gemma gör ordentliga framsteg och det ska bli riktigt roligt att se henne ute på fältet så småningom. Men än saknas flera färdigheter, fållning har vi tex inte ens provat, styrbarheten är inte den bästa och balanseringen av trycket behöver utvecklas mera. Ja, åsså och lite annat smått och gott. Men hon känns som en skön lirare att jobba med.

 
Jovi då? Jo, hon gör också framsteg. Men Jovi och Jovi. En otroligt lätt hund men ack så svår att hantera och träna. En sensitiv hund med lite för mycket själaktning. Låter kanske som om jag ogillar henne men så är det inte. Bättre hund i vårt gårdsjobb får jag leta efter. Dessutom är hon en guda skänk från ovan, om du frågar fåren. Klok, omtänksam, trygg, pålitlig och tydlig. Vad mer kan en flock får önska? Men någon större fena på tävlingsbanan har jag svårt att se. Men, man ska aldrig säga aldrig och hoppet har inget bäst före datum i min värld.



Tillbaka till schemat.
Som sagt träning hos Ewa i går.
Vila i dag
Reser söderut mot barmarksvallning imorgon,
och på fredag har det bokats inomhushall, då står det lydnadsträning på programmet.
Fullt upp med andra ord!

1 kommentar:

  1. Ser fram emot att se er utveckling när vi lyckas hitta en lucka i kalendrarna

    SvaraRadera