lördag 22 februari 2014

Vi drar vidare.......

I torsdags var vi till Jovi goa uppfödare och tränade.
Hon hade i veckan barmark, något vi inte sett skymten av på ett tag och vi var jätte peppade att äntligen få trycka i ända nerifrån gräsrötterna. Men................ vädergudarna hade andra viljor. Natten innan kräksnöade det något så in i norden. Fältet som, hos uppfödaren tidigare var bart badade i
en decimeter blötsnö och gnistrade kritvitt mot den gråa himmelen. Men har vi bestämt träning så har vi. Vi bangar inte för några tråkiga vädergudars vilja att sätta käppar i vårt hjul. Hämtade upp Ewa J och hennes Birk och for iväg ändå.  

Och det blev en rätt trevlig dag ändå, trots den utebliva gräsrotskänslan.
Birk fick prova många får, färre får och en lite annan typ av får. Tror det var både nyttigt och kul för honom. Jovi fick öva hämt med anmärkningen något vid och lite väl djup!!? (Oj, vad kom det ifrån??) Dessutom fick vi ett riktigt bra tips i hur vi tar in djur på linjen som vi provade. Jovi är inte den lättaste att läsa, förstå och ge råd om. Men här lyckades det! Anledning, syfte var en av ingredienserna, envishet var en annan.

Gemma var dock lite för het för hennes eget bästa. Fort, fel och noll-noll i hörbarhet. Hon valde fart och vidd istället för koncentration och stabilitet. Grrrrrrrr!
Sista passet däremot, hängde även lilla ärthjärnan med i benens fart (eller tvärt om, hi,hi). Hon övades på att "klyva" storflock, hålla avdelade får från de andra samt att komma rätt in i luckorna. Sen passade vi även på att ta ett längre pass fösning UTAN glid. Något som var svårt för en liten hund utan fästvalla under trampdynorna.

Dagens bästa!! var halvbrorsan. Satan i gatan, säger jag bara. För de som inte trott, kan jag bara säga, - det finns mirakel!! Och hur man utövar dessa, tänker jag förhöra mig mera om vid nästa tillfälle för just då var huvudet fullt med intryck och funderingar kring den egna prestationen.


 

I går var vi åter igen peppade för träning på barmark. Och denna gång hade vi sett till att inga vädergudar i världen kunde sätta stopp för våra planer. Vi hade nämligen bokat en inomhushall!! Lydnadsträning stod på schemat. Men tre förare och fyra hundar i bilen trotsade vi snöovädret och styrde kosan mot Fagersta.
Träningen gick bra alla hundar presterade och alla förare fick något att tänka vidare om. Det visade sig också att vi, alla tre en gemensam nämnare att lösa. Fria Följet!
Hur i hela friden ska vi få till det! Behöver både, mera koncentration, uthållighet och stadga. Får nog ta till lite experthjälp.

I dag tänker jag inte ägna mig åt träning. Om inte hundarna vill öva sig i hur man städar hönshus, kör ner hö, halmar, tvättar, stryker och städar, vill säga.
Men man ska aldrig säga aldrig.............
det där usla fria följet gnager i mitt bakhuvud, fniss.






6 kommentarer:

  1. Haha hade hunden varit svartvit hade jag trott att det var ett foto :-)

    SvaraRadera
  2. Du glömde det gemensamma problemet att kasta apportbockar ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi. Glömde det. Problemet var kanske inte själva kastet utan snarar det låga taket ;-)

      Radera
  3. Kul träning lät det som hos Helen. Fina Jovi, du är duktig vilket du fick cred för på Årsmötet! Stort grattis till framtidslöftepriset!
    Ff är KUL! Vi lär ses och öva. :)

    SvaraRadera