fredag 26 augusti 2011

En resa med nya perspektiv och en massa erfarenheter

Det hela började en fredag morgon. Klockan ringde 03:30.
En dusch och lite frukost innan bilen packades för avfärd till Stora Skedvi och hämta upp våra resekamrater Ewa och pojkarna Samuelson. Nu kunde vi äntligen börja rulla!
Första anhalt: Knutby Prästgård :-o (känn på den) och NN-2 start för Zeke.

Höll tummarna hårt för att Ewa och Zeke skulle plocka ytterligare några SM-poäng men tyvärr hade hunden soppatorsk på högerflanker så inga kval poäng denna dag.

In i bilen igen. Nästa anhalt: Skåne.
Närmare bestämt Christinehofs Slottspark och EM i fårvallning. Det var verkligen en upplevelse att sitta på läktar platån och titta ut på alla superduktiga ekipage. Vilka hundar!!! Och här går vi och harvar på tillsynes pytte banor med stor svårighet. Snacka om klass skillnad!







Även om man kände sig rätt liten i förhållande till dessa giganter så gav de en ny men positiv dimension på vallträning. En fortsättning, ett nytt mål, nya perspektiv och en helt ny insikt. Flanerade runt, shoppade och njöt i fulla drag.
När EMét var över och Norge tagit storslam fortsatte vår resa ännu längre söder ut.
Dax att lämna Sveas rike, ta broarna mot Jylland och Holstebro i Danmark.
Vi hade bokat vallbesök hos Peter Helen (f.ö. EM-femma, Hurra!!!) och Anna Östman.

Hos Anna och Peter fanns det möjligheter vill jag lova.
Hagar på tiotals hektar och får i hundratals mängder. Jisses Amalia skulle vi klara detta?
Vi deklarerade för värdparet att vi gärna hjälpte dem i deras jobb och provar gärna på sådant vi inte har möjlighet att prova hemma. Och, vad vi fick prova!!!
Vi fick samla får för avmaskning på stooora stooora beten och vi fick flytta får från ett bete till ett annat via byns vägnät. Som tur var åkte Anna före och stoppade alla trafik, så vi  lugnt kunde lotsa fåren mellan bilar och vägrener. Himla roligt och himla erfarenhetsrikt. Vi fick också tid för egen träning i flera av de många beteshagar som fanns. I en av hagarna tex gick det ca 600 bagglamm och hagens areal var på ca 40 hektar.
Så varför inte ta chansen att samla alla till en enda stor flock :-) Det tog lite tid och en hel del hund kraft, men samlade blev de. Det var en mäktig syn vill jag lova.





Vi kanske inte tränade så mycket på sånt vi borde men att få göra dessa praktiska övningar var verkligen en upplevelse och en stor insättning på erfarenhetskontot för fortsatt utveckling.
Tack snälla Anna och Peter för att ni gav oss möjligheten. Vi kommer gärna tillbaka.
Inför hemresan, som blev en lång 14 timmars stjärtnötning i bil var hundarna rejält svullna i sina lår och var rätt nöjda att få vila sina ömma muskler. Jag som trodde att Danmark var platt ;-)

Flera bilder från både EM och Danmark finns på hemsidan http://elgemyr.se

2 kommentarer:

  1. ja det var verkligen en härlig resa och jättefina bilder. Synd att den inte började så framgångsrikt med Zekes usla NN-2:a. Tur att resten blev så mycket bättre :-)

    SvaraRadera
  2. Förstår att du har fått en rejäl dos av intryck på din långa vallresa,ögon och öron måste ha gått i kors det skulle dom ha gjort på mig i alla fall om jag varit med(avund..) Så fina bilder,snacka om vyer.Tur att det är någon som vet att använda kameran till glädje för oss som,,,, Lena O&J

    SvaraRadera