lördag 25 maj 2013

Liten mötte liten

I dag var vi till Bråfors och tränade i strålande sol och med goa kamrater.
Klubben arrangerade en utställningskurs och behövde hudar som kunde hämta får. Tyvärr platsade inte lilla Gemma i dagens övningsplan utan fick snällt sitta och titta hur dom stoooora hundarna jobbade. Lyckligtvis var hon inte helt allena under sin kork-ek. Boriz the beardis höll henne sällskap mellan sina arbetspass.


Det var många duktiga ekipage som övade utställning.
Bla Ewa och Birk.
Hur lycklig blir man inte som nervös tävlande av att se ett sådant tryggt uttag?


Jovi och jag ställde också ut, man måste ju turas om. Även om det inte var av den anledningen vi var där. Vi skulle träna hämt!

 
Hämt träningen gick väl så där. Hon har ju sina brister den goa lille hunden. Lite kort och lite grund, lite avvaktande och lite för mycket känsla för att falla en kritiker på läppen men fåren startade bra och rakt. Upptäckte också att hämtplats minnet är kort och uttagsplatsen intressant. Trots att hon hämtat fåren från samma plats 5-6 ggr var fokusen mer inställt på den plats där hon senat lämnat fåren. Mot uttaget. Vi fick också rycka in och stoppa får som drog samt hämta får som dragit. Där är hon suverän. Och det ser inte ens ut som om hon tar i.

Roland gör hunden klar för ett högerhämt....

 


... och hunden susar iväg.

 
 

Dagens största överraskning bjöd dock lilla Gamma på. Även om hon inte kan hämta ännu så visade hon stort mod och en gudomlig ödmjukhet i sitt fösta möte med tackor och lamm. Jag och Lennart tog, efter hämt/utställar träningen med våra unghundarna till tackorna med lamm. Var lite osäker på hur Gemma skulle reagera OCH hantera en sådan utmaning. Men hon var jätte duktig. Lugnt och fint och tålmodigt. Det var som om hon genas fattade... - små - bäbisar - försvarslösa - harmlösa. Ooootrolig!


1 kommentar:

  1. Synd att jag missade Gemma för det hade jag velat sett. Var tyvärr tvungen att åka för Christine hade en tid att passa..
    Jovi favoriten <3 <3 <3
    Tack för tipset i hämtet! <3

    SvaraRadera