måndag 28 september 2015

Premiär

Så har vi då äntligen kommit oss för med att återuppta tävlandet. Och vilken premiär sen!! Om man nu inte tävlat på länge, inte tränat så värst mycket och inte bunkrat upp med erfarenheter och samspelthet under säsongen så kanske inte den här tävlingen var den ultimata att ge sig på. Men det gjorde vi!!


Fältet var stort och fint med gott om plats, men svår att hitta riktmärken för crosslinjen på. Hämtet var hyfsat långt, delnings ringen tydlig och fållan öppen. 
Det hela såg ut som en bra dag att gå på premiär. 

Ända tills........
.....fåren komm ut på banan!!!

Det var på inga vis dåliga, eller helt galna djur. De var bara ovana att vara i småflock, vara på bana och gå så som vi önskade. De hade starka dragningar till platser där inga linjer fanns, snabba och känsliga både för hund och människa. Åh, å, det här skulle inte bli lätt. 

Det blev det inte heller. Tror det var en eller ett par som lyckades fålla, många...om inte nästan alla som tappade linjen i framdrivningen och hade man alla grindar borde man köpa sig en lott!!
Men roligt var det och förutsättningarna var lika för alla. 

Det som man såg var att, de flesta hade svårt att trycka in och hålla djuren i draget men på linjen. Många, så även Gemma och jag gav fåren för mycket plats och var sen i reaktionerna. 
Vi fick inte så många poäng kvar att skryta om när tiden var ute och hann heller inte med att dela och fålla. Men vi blev en jäkla massa mer erfarenheter rikare. 

På kvällen åkte vi hem till Maddd där vi skulle övernatta. 
Hon hade lagat en god middag och vi mös i goda vänners lag. 

Ewa bjöd på go-dricka
och huset på sovplats. 

Dag 2 skulle visa sig inte bli mycket lättare, men fortfarande lika rolig och trevlig. 
Gemma gick på fel djur i hämtet, de på väg av, men jag lyckades styra om henne. Framdrivningslinjen låg långt ifrån fårens väg, i singlingen tappade vi ut djuren ett par ggr och rännan var vi bara i närheten av. Men fråndrivningen var jag nöjd med. Vi jobbade stenhårt med linjerna, lugnet och greppet om djuren och lyckades även träffa grind!!

Årspremiären är gjord, säsongen snart slut och jag är sugen på mer. Typiskt! Ha, ha. 
Men en till ska vi väl i alla fall hinna med. 

Och även om inte denna gick så lysande bra hade vi i alla fall en rymlig toa. 

3 kommentarer:

  1. Bra kämpat!! Kul att du fick tävla igen :-)

    SvaraRadera
  2. Bra kämpat!! Kul att du fick tävla igen :-)

    SvaraRadera
  3. Roligt att du var med igen. Tänkte skriva att jag skulle köpa en lott men när jag tittar på protokollen står det missad grind mest överallt... Och då försökte jag ändå ta en två gånger. Håhåjaja, nya tag nästa gång. Kanske hinner vi träna innan

    SvaraRadera