fredag 2 mars 2012

Inga hästtjejer

I dag var vi ner till Peter och tränade.
Tänkte när jag for, oj,oj hur ska detta bli? Här hemma ser det ut som en skridskobana i hagen. Men hos Peter var det rätt ok. Lite isigt på sina ställen men undvek man dom partierna var det rätt bart.

Jovi var först ut. Hon blir lite tillbakadragen, likt en blyg unge som hänger sin mamma i kjolarna när hon kommer bland nya människor. Men hon jobbade ändå på rätt bra. Vi övade mest på att få hennes flanker renare och täckande. Hon är lite slarvig med den lilla damen. Fick lite ny övningar som inte alls var överenns stämmande med lillans uppfattning om saker och ting. Som tex att gå långa vägen till toppen och passera mig, samt att fortsätta på cirkeln förbi balanspunkt trots drag. Fick lite tips på hur jag kan vara tydligare och rakare med henne. Gjorde också några 80 m hämt som hon gjorde fint. Att se upp lite med är hennes förutfattade meningar, speciellt i drag och positioneringar samt att hon gärna går in på djur för tidigt. Det sista, menar Peter hänger i hop med hennes seghet. Lös och fri kan vara medicinen. Hur svårt ska det vara?? Ha,ha,ha

Lexa har fått jobbat rejält. Långa hämt, långa sneda fråndriv med många och konstiga hinder. Som hästar tex. Jo, Peter gav oss en anvisad plats för ett hämt. Platsen visade sig vara belägen i en hästhage. Tänkte inte så mycket på det förrän jag fick se att det gick tre hästar i hagen. Och när dom fick syn på oss blev de naturligtvis nyfikna och ville komma fram och kika. Huuu..jeda mig!
Lexa brydde sig inte alls. Hon hade bara ögon för fåren långt bort på näst-näst-nästa åker. Skakade lite på armarna och försökte skrämma bort de stora djuren. Det lyckades så där, kan jag säga men de kom i alla fall inte närmare. Ut höger med Lexa ur hagen, fram längs ladugårdsbacken ner över vägen, in i nästa hage genom en grind, rakt mot djur på nästa åker, stopp vid tredje åkerkanten, slå ut höger och ta dig upp på toppen och lyft. Ner med djuren halvvägs, styr ner dom på snett bakåt på den åkern och runt en fålla, vänd och driv upp mot utställningen igen. Pust!

Sist körde vi Peter Jamie. Fin kille! Kommer att bli en hund att räkna med framöver.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar