söndag 27 januari 2013

Kallträning

Lagom till det att markunderlaget bjöd vallträning satte Kung Bore in nästa stöt.
Kyla!
Det har varit kallt. Så pass kallt att även fåren huttrat och fått vila inne några dagar. Men nu verkar det ha vänt igen.

Under den kalla veckan har vi ägnat tiden åt lite lydnadsträning.
Jovi och jag startade en kurs i ämnet och har avverkat gång ett som hade temat linförighet och platsliggning. Det gick väl så där. Det var lite svårt att fokusera i den nya miljön. Vi var i en hall, stor som ett klassrum ungefär. Där tränades sju ekipage i blandade åldrar och med skilda förkunskaper samtidigt, så ytan var rätt begränsad och stökig. Tyckte ändå Jovi gjorde det bra. Det är inte helt enkelt att ligga stilla och koncentrerat eller gå fot med full fokus och rätt attityd när man plötsligt krockar med en rottis eller när man får en sniffande stor hundnos i baken eller om man inget annat hör än en glatt skällande berdis. Vi fick i alla fall lite konkreta tips och en sjuhelvetes störningsträning.

Gemma då???



Ja, hon har övat på annat under veckan.

Tex.
Hur tåligt ett sängöverkast är....



eller..

om soffkappor är finare med hål.



Hon har också kommit på hemligheten med att komma åt saker på ett bord när stolarna är inkörda under bordsskivan och oklättringsbara! Man drar i bordsduken!! Så numera är duksnibbarna upprullade på skivan. Snyggt, eller hur?



Annars har det blivit mycket lek och letaövningar inomhus. Tur man inte är noga med inredningen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar