lördag 29 september 2012

Slakt

I går slaktades baggarna.
Det var lite olika i storlek.
2 små ca 15 kg och 2 normalare ca 20 kg.
De två små var baggen som bröt benet i våras och flasklammet.
Nu hänger de på mörning och skinnen är saltade.

Från början var det fem som skulle slaktas men Cabe, den största hade tur.
Strax innan det var dax ringde en kvinna från grannbyn och undrade om jag hade en bagge att sälja till hennes gotlands flickor. Så nu står han, ensam men levande kvar och väntar på att hämtas.

Det var nära att det blev en slakt till igår. En stoooor rovfågel seglade in över gården och ville åt hönsen. Som tur var hann de in i buskaget men tuppen fick sig några fjädrar mindre och en reva på halsen. Han ser dock ut att må bra men är inte så jätte sugen på att gå ut idag.

Skogspromenaden i går blev en blöt upplevelse för lilla Gemma. Efter allt regnande är marken så mättad att gångstigarna är rena vadarträsk. Det var nästan så att lillan måsta simma emellanåt. Där regnet inte kunnat samlas till pölar var det istället lerigt och sumpigt. Så ni kan ju gissa hur hundarna såg ut när vi kom hem ;-o Själv var jag nära att halka omkull i leran flera gånger. Men smidig som man är ;-) hann jag parera och återfann balansen.

Natten ägnades åt hundträning på en lugnare nivå.
Sova i husvagn! Tror dom tyckte det var mysigt.

1 kommentar:

  1. HON VAR NÖJD MED BAGGEN LUGN OCH FIN,HÄMTAR TACKORNA I VECKAN TRANSPORTEN VAR INTE BESIKTAD.MEN DE GÅR JU UT OCH IN SOM DOM VILL SÅ DET ÄR INGEN PANIK. LENA o OSSI

    SvaraRadera