måndag 17 december 2012

Masterchef

I går kom yngsta sonen hem på jullov från studierna i huvudstaden.
Claes och jag förberedde en middag bestående av hasselbackspotatis, whiskeysås och lammstek.
Under potatisskalningen påpekade jag att vi nu var en till, så hussen skalade några extra. Men jag lade till ett par till med tanke på att ynglingen kanske var hungrig efter resan hem. Och tur var väl det!. Ungen satte i sig nio potatisar och en halv stek!! Kan morsan laga god mat eller kan hon laga god mat?? Matkontot kommer nog att stiga en hel del under hans vistele här hemma ;-)

I lördags kväll smet grannens hund ut genom dörren och upp i den mörka skogen. Hon är bara knappa 2 år gammal och brukar inte vara borta särskilt länge. Men nu kom hon inte tillbaka. Hur de än ropade och lockade. De var ut flera gånger i den svarta natten. Utan resultat. På morgonen efter var de ut igen och kunde nu följa spår. Plötsligt fick de se blod i snön och en bit längre bort låg hon. Död!

Länstyrelsen kallades ut och vargattack kunde konstateras. Stackars hund och stackars grannar :-( I dag väntar spårning och identifikation. Ev är det ett alfa par som slagit bo i området.

Blev lite ängslig över fårens skydd, så snabbt som ögat säkrade vi upp vinterhagen med strömtrådar. Hundarna får nu mera inte vara ute själva på gården utan uppsikt. Och jag kan säga att blicken sveper ideligen över åkrarna efter skuggor och skepnader och i fickan ligger kikaren för extra förstoring.

1 kommentar:

  1. Usch så läskigt! Vakta flickorna noga!

    Den morsan hon kan laga mat hon :-)

    SvaraRadera