fredag 2 november 2012

5 månader

I dag blir lilla Gemma 5 månader. Tänk vad tiden går....


Dagen började med utfodring av djur.
Jovi håller med största allvar koll på ätandet så att alla uppför sig och har ett bra matskick.


Här får fåren sig en tillsägelse:
- Trängs inte vid matbordet!

Hönsen verkar uppföra sig bra.


Gemma och Sabaton däremot,  har annat för sig.

















Efter fodrandet övade vi på att hålla sig ur vägen för fyrhjulningen. Något inte Jovi är en mästare på. Hennes drag är snarare hur man bromsar maskinen när morsan sätter fart......, genom att snedda in framför! Något, som tur var inte Gemma tog efter.... ännu!!

Sen var det dax för lite läxträning inomhus. Sitt, stå, ligg, hopp, kontakt och flaskvältning.



Några av övningarna jobbar vi med på valpkursen, som jag för övrigt tycker tycker är riktigt rolig. Varje vecka får vi vi läxor att öva på. Denna vecka, sitt, ligg och kontakt när hunden går vid sidan om en. Vi är ca 6-7 st, alla valpar av olika raser men i ungefär samma ålder i en mindre inomhus hall. Gemma sköter sig riktigt bra. Hon har bra fokus på uppgifterna, kan koppla bort omgivningen och störningarna och ger sitt allt i att komma på den förlösande faktorn till belöning. Och även om hennes matte går sin egen lilla väg i inlärningsplanen så håller vi måtten för instruktörens och kursens målsättning med oss.


4 kommentarer:

  1. Härliga bilder. vad har du för mål med flaskvältning? Sarah.

    SvaraRadera
  2. Alltid lika roligt att läsa vad du skriver :0) Men en liten parantes, Gemma blir inte 5 månader förrän om nästan 2 veckor, hon och hennes underbara syskon kom till världen den 15 juni :0) Pussa på den fina lilla busan!
    Kram

    SvaraRadera

  3. Ha, ha, ha. Bra jag har dig, Linda som håller koll. Siffror har aldrig varit mitt kall. Tur att hon inte öppnat sina 5 månaders presenter ännu. Sparar dom ett tag till då.

    SvaraRadera
  4. Hihi, om man tar ut det roliga i förskott får man det i bästa fall två gånger :-) den där katten... Är han en apa eller vad? Förstår inte hur ni fått honom så äventyrslysten, han som var så timid som liten...

    SvaraRadera