måndag 26 november 2012

Uppdaterad

I torsdags packade jag hundarna och for till Nora för lite uppdatering i lärarrollens ädla konst. SBK stod för kalaset, ett kalas som verkligen gav både inspiration, motivation mera kunskap.  De första två dagarna ägnades åt att höja vår pedagogiska kompetens. Vi studerade bla gruppdynamik, lärstilar, målformulering, och coachande förhållningssätt. Det blev rätt mycket liggande i lektionssal med andra hundar och människor för hundarna vilken var jätte nyttigt. Att Jovi skulle klara uppgiften var jag rätt övertygad om. Men Gemma??? Men hon skötte sig jätte fint. Under måltiderna spenderade de tiden ensamma på hotell rummet. Även det klarade de fint.

Dag tre och fyra var lite mer riktade mot och med hund. Belöningsträning med Maria Brandel. Toppen!! Maria hade så mycket braigt att komma med, både rent allmänt och direkt riktat till mig, Jovi och Gemma. Vi tränade en hel del egen hund och fick många goda råd av både Maria och övriga deltagare. Bla skulle vi under dessa dagar lära hunden olika trick som vi inte provat tidigare och få feedback på vårt sätt att tänka och träna samt lite mera kända och redan påbörjade moment. Jovi fick bla lära sig att, med enbart shaping på kommando ställa upp bara bak tassarna på en pall och stå kvar så. Något vi faktiskt fick till riktigt bra efter lite klurande. Gemma förevisade i valpövningar och skötte det riktigt fint.

Nu är jag riktigt taggad att köra vidare med lydnaden. Fick såååå många bra och konstruktiva råd  av Maria. Bla fick vi råd om hur vi kan öva upp attityden, koncentrationen och stadgan. Hur jag kan tänka om belöningsmarkering och belöningsplacering. Ny inlärning, inlärningsjusteringar och mycket , mycket mera. Kul!!
Bara att tuta och köra. Men först, valpkursdax med Gemma.

1 kommentar:

  1. Ååååh!!! Jag vill också gå såna braiga kurser! Nu måste vi träningsdata i en inomhushall och belöningsträna! Fagerstas nya hall var toppen - och varm - och ren, inte full med hästskit. :)

    SvaraRadera