söndag 1 maj 2011

Premiär...

...var det träningshagen på Skräddars i dag.
Kungar, baroner, prinsar och prinsessor. Alla var på plats.
Sugna att testa, de så länge insnöade fårens flyktbenägenhet.

Irja

Jobbade fint. De fick till härliga fösningar, fina flankeringar och ett par hämt.Det Ewa behöver tänka på är att stärka upp vänster utgångarna så att de blir lika fina som högrarna samt att ge hunden chans att suga/greppa tag i djur efter flank.



Rom

Fick till ett mycket bra första pass. Bra tryck framåt, markanta tempoväxlingar och höll i fåren fint.
Andra passet fastnade Ewa i beundringsfasen och glömde rätta slarv. Fick en reprimand. Skärpte sig och fortsatte med öppet sinne träningen. En bro-passage blev onödigt svår när Rom tänkte mer an handlade.
Viktigt är att Ewa ser upp med att nöjd stå och le. Då missar hon massor med utvecklingschanser.



Sture

Har enligt matte blivit riktigt olydig och ville ha hjälp att bryta igenom de igenpluggade öronparen.
Och visst var han kanske lite olydig men framförallt var matte otydlig. Vad är OK och vad är inte?
Marie jobbade med att hålla sig i hundens huvud även fast han jobbade på får. Och de lyckade bra.
De avslutade med en jätte fin fösning där båda lyste av ny energi och förståelse.De behöver jobba mer, ur balans och upptag.

Lexa


För dagen sämst. Het, spänd och snäv. Kände inget flyt och ingen harmoni. Men,............
vi kan ju inte vara på topp jämt, hi,hi,hi

Jovi
Dagens gullegryn. Första passet hade vi hjälp av Zeke att passa drag. Men HUR lätt är det att passa drag med en hund som inte har ett stopp och bara kan svänga höger? Knappast enkelt :-(
Andra passet skärpte jag upp mig och vi höll fåren i fint driv med en Jovi som både balanserade och svängde vänster. Därmed blev Zeke arbetslös.

Zeke

Startade med att ta pressen på största allvar och vara på tok!!! för vid i hämten. Men är det något den här killen kan så är det att dela och hålla avdelade får. Observera översta bildens spring MOT piskan.
Personligen tycker jag att de gjort fina framsteg i vinter. Visst finns det mer att jobba med, men ibland kan det vara skönt att få vara nöjd med det man gjort en stund innan man börjar rota i nästa brist.


Summa sumarum

En bra träningsdag där fokus låg på att hitta förbättringspunkter hos varje individ. Ge konstruktiv feedback och diskutera olika lösningar och övningar för förändring. På plussidan hamnade Jovi och Lexa långt ner på minuskontot. Bra jobbat alla och tills vi ses igen KEEP UP THE GOD WORK!!

6 kommentarer:

  1. Tack för fina får och stora ytor. Håller med dig om att dagens träning var riktigt bra för oss alla inkl Lexa. Jovi visade vad hon går för så nu kan köra hemma också. Jag fick mycket bra med mig hem att tänka på.Trött blev man men jättenöjd. Mer vill vi ha!!
    Ewa&Irja

    SvaraRadera
  2. - beundringsfasen :-) sa Bull!

    Tack för en bra dag! riktigt konstruktiva var vi idag och jag vet inte om jag håller med om att Lexa var så djupt på minussidan. Ja, som hon började - men hon avslutade på plus. Hävdar jag bestämt. Annars kan man ju säga vad man vill om hundar som sliter på grannarnas marker och en annan hund som inte kan gå över broar :-)

    SvaraRadera
  3. cool delning förresten. Det är inte mycket till lucka och så pisken i högsta hugg men där finns det inga betänkligheter ;-)

    SvaraRadera
  4. WoW! Vilken bra träningsdag ni haft på Skräddars.

    Härligt med konstruktiva träningskompisar som ser brister och förtjänster.

    Lexa är snart på topp igen. Med din envishet så är ni snart där igen....

    Kram

    SvaraRadera
  5. jag har inte en enda bild på mina hundar när vi tränar suck!!!!
    gail

    SvaraRadera
  6. Kanondag!!! Härliga bilder! :)

    SvaraRadera