måndag 23 maj 2011

Stolt (över) moster

Vad är det som händer? Ska detta också bli ett till skrytarinlägg? Ja, det ser inte bättre ut ;-)

Har klurat och byggt om i hagen för att Jovi ska kunna få valla utan att träningsfåren och lammtackorna beblandar sig. Vet med mig själv att det hela måste vara smidigt och enkelt, annars blir det inget av. Att sortera, dela och stalla in tar för lång tid och tid är en dyrbar historia i detta nu. Så därför har jag flexinätat in träningsfåren i en del av hagen och konstruerat en avskiljning med grindar och nät för lammen och deras mammor i en annan del. Flexinätet håller inte får med liten Jovi bakom sig på plats men grind och fårnäts avskiljaren tar de sig inte igenom. Ännu!

Träningen flöt på, men det är väl att ta i att påstå att den gick bra. Hagen är rätt stor och fåren gjorde allt för att slippa undan den lilla opålitliga varelsen som ostrukturerat hängde efter dom. Det var då Lexa fick kliva in! Har väl aldrig trott att hon skulle klara ett jobb som håll och stoppar hund till en nybörjare men hon ÄGDE!!! Ibland glömde jag till och med att hålla koncentrationen på lilla Jovi. Stod bara och beundrade förändringen hos hennes moster. Lexa jobbade som en tok för att hålla fåren i den del av hagen jag ansåg vara lämplig för Jovi att vara på. Men brann det i lilla Lexa huvudet?? Nej, inte en enda gång :-) Och ändå hamnade hon gång på gång i situationer som skulle ha gjort henne "galen" för bara några månader sedan. Hon bara ställde sig upp och sa, Här är det stopp!! OCH flankerna!!!!!!!!!!, har sällan skådat sådana släppflanker på den hunden. Mamma mia!, hon kan ju ♥ Hela hon jobbade som ett staket, långt ut ifrån Jovis och mitt tappra försök att få ordning på vallandet. Hon tänkte inte en gång (eller i alla fall inte ofta) gå in och lägga sig i. Vilken moster lilla Jovi har, hoppas hon uppskattar henne. Utan hennes hjälp hade det varit på tok för svårt för den lilla. Det kändes nästan som om Lexa förstod uppgiften och lät Jovi jobba och lära sig precis som hon själv gjort en gång i tiden. Och jag tror hon var lite mallig av att behövas och att systerdottern äntligen börjat visa lite takter. ;-)

2 kommentarer:

  1. kanske att lexa växte med uppgiften att jobba självständigt medans du höll koll på systerdotter. dvs kravlös, eller? bara en teori

    SvaraRadera
  2. såklart! har hon inte haft världens bästa läromästare?

    SvaraRadera